سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اعتبار وصیتنامه شفاهی چقدر است؟

?

 گاهی ورثه به دلیل شفاهی یا زبانی بودن وصیت متوفی از انجام موارد وصیت و پذیرش آن خودداری می‌کنند.

اعتبار وصیت نامه شفاهی?

گاهی علی رغم اینکه شخص متوفی به طور شفاهی یا زبانی برای ورثه خود یا نزد دیگران وصیت به انجام کار یا وصیت به بخشش مالی کرده، ورثه از انجام دادن وصیت به دلیل شفاهی یا زبانی بودن آن خودداری می‌کنند. تنظیم کردن یک وصیت نامه به شیوه صحیح و قانونی سبب می‌شود تا تکلیف بسیاری از امور مربوط به بعد از فوت شخص، از جمله بدهی‌های وی و انجام امور مد نظر وی تعیین شده و برای ورثه نیز مشکلی ایجاد نشود. دراین نوشتار از مجله حقوقی دلتا به بررسی اعتبار وصیت نامه شفاهی می‌پردازیم.

وصیت شفاهی یا لفظی چیست؟

یکی از انواع وصیت کردن که در ممکن است به کرات مورد استفاده اشخاص قرار بگیرد، وصیت شفاهی است. بنابراین در پاسخ به این سوال که وصیت‌نامه شفاهی چیست می‌توان گفت نوعی از وصیت کردن است که بر خلاف وصیت کتبی، روی فرم یا برگه خاصی نوشته نشده است و صرفا در جمع دیگران انجام شده و وصیت نامه‌ای تدارک دیده نشده است. به عنوان مثال پدر در جمع اعضای خانواده خود برای بعد از فوت خودش وصیتی کرده و خانه، زمین یا ملکی از خود را به نفع یک یا چند نفر از فرزندانش وصیت می‌کند و در این خصوص وصیت نامه‌ای نمی‌نویسد.

اعتبار وصیت نامه شفاهی?

اعتبار وصیت نامه شفاهی در دادگاه

بر اساس قانون امور حسبی، وصیت نامه باید طبق احکام و قواعد قانونی نگارش شده و به صورت وصیت رسمی، وصیت سری و وصیت خود نوشت تنظیم شود، در غیر اینصورت در مراجع رسمی معتبر نبوده و قابل پذیرش نیست. البته به موجب ماده 294 همین قانون، اگر اشخاص ذی نفع در ارث متوفی، وصیت شفاهی یا لفظی متوفی را قبول و به صحیح بودن آن اقرار کرده باشند، وصیت شفاهی متوفی نیز صحیح و مورد قبول خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر شکایت از مزاحم اینستاگرامی را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

وصیت‌نامه و هر آنچه باید درباره آن بدانید

افزایش مهریه بعد از ازدواج امکان‌پذیر است؟

پس گرفتن جهیزیه در چه صورت امکان‌پذیر است؟

واریز اشتباه پول به حساب دیگری

در چه صورتی زن پس از طلاق از مرد ارث می‌برد؟

 

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید

?